Cosmo Air Light Kağıt

Şubat 02, 2023 3 dakika okuma süresi

cosmo air light kağıt

Tok, pürüzsüz, sade, ve zarif. Bunlar bir gurmenin tadım notları gibi görünse de, Tomoe River stokları azalmaya başlayan bizlerin imdadına yetişmiş görünen, yeni kağıdın ilk izlenimleri.Ve bu kağıt, yapısı ve nihai sonucu açısından çok farklı olsa da, Tomoe River'ı tahttan indirip kağıt dünyasının bir sonraki Kraliçesi olabilmek için bekliyor gibi görünüyor!

Cosmo Air Light kağıt nedir?

Cosmo Air Light (kısaca CAL), Japonya'da büyük bir kağıt üreticisi olan Nippon Paper tarafından yapılmıştır. CAL, onların tescilli markasıdır. Journaling ve  dolmakalem dünyası, CAL'ı en çok kullanılan kağıtların listesine eklemeden önce, esas olarak yayıncılık sektöründe baskı için kullanılıyordu. 

Kağıdın Hikayesi

san francisco kalem gösterisiÇoğumuz Tomoe River'nin görkemli kağıdını Hobonichi planlayıcılardan öğrendik ve benzer şekilde Japonya'daki bir kağıt satıcısı olan Yamamoto firmasından,  satışını yaptığı Cosmo Air Light kağıdını öğrendik. Yamamoto, CAL dahil olmak üzere, deneyebileceğiniz çeşitli dolma kalem dostu kağıtların numunelerini içeren içeren bloknotları ile tanınırlar.Galen'deki Cosmo Air Light ile ilk deneyimimiz 2019'da San Francisco Pen Show'daydı, fuara ilk katılımımızdı.Yamamoto bir masa üzerinde kağıtları denetiyor ve kağıtlarından örnekler satıyordu.Birkaç çeşit denemeyi başardım ve üzerine ilk yazdığım andan itibaren Cosmo Air Light'ı sevdim.CAL, 2019 San Francisco Pen Show'da -Dolma Kalem Dostu Kağıdı- organizasyonunun en iyi kağıdı seçildi.O zamanlar, bu kağıdın yalnızca yaprak halinde satışı mevcuttu, defter hali yoktu.

Kağıt Dokusu

Bir CAL defteri açarken, muhtemelen kağıdın belirli bir dokusu olduğunu fark edeceksiniz. Kağıt Tomoe River gibi kaygan değildir.Bunun yerine,  üzeri bol perdahlı (kuşe gibi) kağıtlar gibi yüzey üzerinde kaleminizin buz pateni yaptığını hissetmemeniz için yeterli bir dokuya sahiptir.Bu hissi tanımlamak için doğru kelime, pürüzsüz.Cosmo Air Light o kadar pürüzsüz ki, yazarken cızırtılı uçlarınızın bile daha yumuşak yazdığını hissediyorsunuz.Muhtemelen çoğu kağıdın, özellikle de Japon kağıtlarının, üzerine yazarken ipeksi pürüzsüzlükte olmasına alışkınsınız.Cosmo Air Light biraz geribildirim sunar, ancak Midori MD veya Life Bank kağıdından aldığınız geri bildirim şeklinde değil .

cosmo air hafif kağıt 75 gsm
cosmo hava hafif kağıt 75 gsm gölgelenme

Özellikler

CAL için 75 gramdan 115 grama kadar beş farklı ağırlık vardır. Teknik detayları burada bulabilirsiniz . 75 ve 83 bu ağırlıklardan sadece ikisi ve her ikisinin de dolma kalem mürekkepleriyle çok iyi performans gösterdiğini söyleyebiliriz.CAL'nin çeşitli ağırlıkları oldukça farklı performans gösterir.CAL kağıdı kalın, ancak hafiftir.83GSM'nin kalınlığı 111±3μm'dir.Bu, 105 gram  kağıtla aynı ağırlıktadır.Başka bir deyişle, CAL kağıdı, aynı kalınlık avantajıyla standart kağıttan %20'den daha hafiftir.

Revnak, gölgeleme ve pürüzsüzlük

cosmo air hafif kağıt 75 gsm parlaklık
cosmo air light kağıt 75 gsm incelemesi

Peki bu kağıdı diğerlerinden bu kadar farklı kılan ne? En büyük farklılık, mürekkeplerin sayfada görünme şeklidir.Tomoe River üzerinde çok fazla gölgelenmeyen mürekkepler, CAL üzerinde güzel bir şekilde gölgelenir. Simli ve revnaklı mürekkepler için en iyi arkadaş olabilir. CAL'de renkler biraz daha parlak görünüyor.CAL parlaklık, gölgeleme ve pürüzsüzlük ile birçok rakibini geride bırakıyor.Gerçekten bolca revnak gösterir ve isteyebileceğiniz en iyi gölgelemelerden bazılarına sahiptir.Renkler sayfada parlak ve kendi renginde görünür.Yüksek kontrastlı bir kağıt olarak düşünebilirsiniz.Testlerimizde de arkaya geçirme veya kanama olmadı.Gölgelenme ortalamadır, ancak bir sayfanın her iki tarafını da kullanmakta sorun yaşamazsınız.Parlaklığı ve gölgesi yüksek kağıtlardan bekleneceği gibi, Tomoe River'ne benzer şekilde kuruma süreleri de yüksektir.

Renk doğruluğu

Bu kağıdın bir diğer özelliği de renk doğruluğu; mor mürekkeplerin çoğu, yeşil veya mavi tonlara sapmak yerine mor kalır. İyi revnak veren birçok Japon kağıdın temel problemi renkleri de saptırmasıdır. CAL bu konuda oldukça iyi. Renkeleri gerçekten olduğu gibi gösteriyor.

cosmo air hafif kağıt 75 gsm gölgelendirme
cosmo air hafif kağıt 75 gsm

Dezavantajlar

Olumsuz yönlerinden bahsedelim.

  • Birincisi, kağıdın ağırlığı ve defter başına düşen sayfa sayısıdır. TipikTomoe River defterimiz ile 400 sayfa 52 gsm TR kağıt koyabiliyoruz. Aynı kalınlıkta bir deftere ancak 288 sayfa CAL kağıdı sığabiliyor. 
  • İkincisi, kağıt daha emici görünüyor ve uç kalınlıklarını diğer kağıtlara göre daha geniş yapıyor. Aslında, bu makalenin, bu özellik ile deneyimlediklerim arasında en belirgin olanı olduğunu söyleyebilirim. F uçla yazarken kalınlığı F-M arası gibi görüyorsunuz.
  • Özellikle bu kağıt için geçerli değil ama, tüm kaplamalı kağıtlar için yazarken sayfa koruyucu kullanmanızı öneririz. Eliniz sayfaya değdiğinde elinizdeki doğal yağın, yazarken sayfanın boş kısmının kaplamasını bozmaması için. Bir kağıt yaprak, Sbrebrown koruyucu gibi şeffaf bir plastik veya bizim deri kurutma kağıdımız olabilir..
cosmo air hafif kağıt 75 gsm
cosmo air hafif kağıt 75 gsm dolma kalem dostu

Yüzeyi Tomoe River, Rhodia vb. kadar perdahlı olmadığı için yazarken geri bildirim alınabilir. Kağıt da Tomoe River gibi kaygan değildir. Bu kağıdın, sulu boya, journaling vb. uygulamalar için özellikle uygun olduğunu söyleyebiliriz.

İşte resimler ve kısa bir video incelemesi:

 

CAL Kağıt Defter 

Ocak 2022'de 75 gsm Cosmo Air Light kağıtlı popüler EverydayBook serimizi piyasaya sürdük . Manyetik bir kutuda, kareli ve çizgili şablonlar ve deri kurutma kağıdı ile birlikte gelir.

Cosmo Air Light dizüstü bilgisayar
Cosmo Air Light dizüstü bilgisayar

Diğer İncelemeler

Penaddict
Well Appointed Desk The Poor Pen Man
Fountain Pen Love


Yorum yapın

Yorumlar gösterilmeden önce onaylanacaktır.


Ayrıca Blog içinde

penfest istanbul
PenFest İstanbul - Tüm Bilmeniz Gerekenler

Kasım 15, 2023 6 dakika okuma süresi

PenFest İstanbul, Türkiye'nin tek kalem ve yazı organizasyonu. Bu yıl 4. kez yine Çırağan Sarayında düzenlenecek. Organizasyonun ana sponsoru Markakalem. Tabiri caiz ise Penfest "Yılın en büyük kalem buluşması" sayılabilir. Bu yazımızda Penfest hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik.

Devamını oku
Hobonichi Ajanda
Hobonichi Ajanda

Ekim 04, 2023 8 dakika okuma süresi

Japon minimalizminin son eseri, Hobonichi ajanda sistemi hakkında bilmek istedikleriniz.
Devamını oku
Tomoe River Kağıt
Tomoe River Kağıt

Mart 12, 2023 5 dakika okuma süresi

Revnak şampiyonu, dolmakalem tutkunlarının gözdesi Tomoe River kağıdı , özelliklerini ve tarihçesini ele alıyoruz.
Devamını oku

E-POSTA LİSTEMİZE ÜYE OLUN