PenFest İstanbul - Tüm Bilmeniz Gerekenler

Kasım 15, 2023 6 dakika okuma süresi

penfest istanbul

Yılın En Büyük Kalem Buluşması: PenFest İstanbul!

PenFest İstanbul, Türkiye'nin tek kalem ve yazı organizasyonu. Pandemi döneminde verilen aradan sonra bu yıl 4. kez yine Çırağan Sarayında düzenlenecek. Organizasyonun ana sponsoru Markakalem. Tabiri caiz ise Penfest "Yılın en büyük kalem buluşması" sayılabilir.

Bu yazımızda Penfest hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik.

İlk kez 2018 yılı Kasım ayında düzenlenen Penfest, her yıl iyileştirmeler ve yeni açılan bölümleri ile yıllar içinde oldukça başarılı bir organizasyona dönüştü. Bu yıl ise uluslararası bir kimliğe kavuştuğunu söyleyebiliriz. Bu yılın sürpriz etkinlikleri; Workshoplar, sayısı artan Vintage kalem satıcıları ve Journaling bölümü. Organizasyon sadece ürünlerin sergilenip satıldığı bir organizasyondan çok, bu sene oldukça deneyim de sunacak.

Yani bu yıl kalem, defter ve mürekkebe ek olarak damga, mum mühür, sticker ve envai çeşit Journaling aksesuarları göreceğiz. Sadece bunula da kalınmıyor, özellikle Instagramdan tanıdığımız kendi alanında oldukça başarılı olan uluslararası katılımcılar workshoplar verecek. Bunlar, @sciencenotes, @skybambi, @thesnowystudio ve @vanessalangton. Ayrıca @kalemkitapevi de Journaling Türkiye buluşmasını gerçekleştirecek.

PenFest Kalem Gösterisi nedir?

Hiç gitmediyseniz, aklınıza gelen ilk soru "Penfest nedir?" olabilir. Bir kalem gösterisi, temelde, kalem almak, incelemek ve diğer kullanıcılarla tecrübeleri paylaşmak için bir araya gelen kalem koleksiyoncuları, kullanıcıları, üreticileri ve satıcılarının bir buluşmasıdır. Yine de sadece kalemler değil. Kalemlerle ilgili mürekkep, dolmakalem uyumlu defterler, kalem kılıfları, kalem parçaları, aksesuarlar, deri aksesuarlar ve daha pek çok şeyi bulabilirsiniz. Yalnızca internette gördüğünüz ve her zaman kullanmayı hayal ettiğiniz birçok dolmakaleme bakacak, dokunacak ve hatta bunları deneme fırsatınız olacak. Kısacası, Penfest temelde bir kırtasiye ve dolmakalem cenneti gibidir.

PenFest 2024 - Organizasyon Künyesi

penfest çırağan

Ne Zaman?

18 Kasım 2023 10:00 - 19:00

19 Kasım 2023 10:00 - 19:00

Nerede?

Çırağan Palace Kempinski İstanbul

Yıldız Mh., Çırağan Cd. No:32, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Giriş Ücreti

Bu oldukça konuşulan bir konu, burada kişisel fikrim; bu tür organizasyonlarda hem gerçek kullanıcıları ayırt etmek hem de otelin kişi limitlerine uymak adına girişte bir bilet olması şart. Tüm Dünya'da uygulama böyle. Aksi halde organizasyon hiç ilgisi olmayan insanların hafta sonu etkinliğine dönüşüyor ve bu da önü alınamaz bir kalabalığa sebebiyet veriyor. Daha önce Markakalem'den alışveriş yaptıysanız size muhtemelen bir davetiye gelmiştir. Davetiyeniz yok ise giriş biletinizi aşağıdaki linkten alabilirsiniz. Bilet bedeli yapacağınız alışverişte hediye çeki gibi kullanılabiliyor. https://penfest.com.tr/

Neden katılmalısınız?

penfest ink bar

Penfest'e neden katılmalısınız? İlk cevabımız "deneyim" bir nevi uygulamalı eğitim. İnternet üzerinde binlerce çeşit kalem ve mürekkebi inceleyebilirsiniz , mağazaları ziyaret edebilirsiniz ancak bu organizasyonda beğendiğiniz bir kalemi fiziksel olarak elinize alabilir, farklı uç kalınlıklarını deneyebilirsiniz. Ayrıca;

  • Vintage kalemler ve güncel yazı gereçleri hakkında bilgiler edinebilirsiniz.
  • Kalemleri, farklı uç kalınlıklarını ve dolmakalem mürekkebini test edebilir, satın almadan önce size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.
  • İnternet üzerinden görüp çok beğendiğiniz o kalemi elinizde tutmak ister misiniz?
  • Journaling veya mürekkep kartelası için düzenlenen “Nasıl yapılır?” konulu seminerlere katılabilirsiniz.
  • Sizinle aynı şeylerle ilgilenen diğer insanlarla tanışabilir ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

Orada kimler olacak?

penfest salon kalem

Başlangıç ​​olarak, sizin gibi insanlar: ülenin dört bir yanından kalem meraklıları.
Ayrıca perakendeciler , distribütörler ve vintage kalem satıcıları. Bu yıl ilk kez damga, mum mühür, pul sticker gibi Journaling aksesuarı üreticileri de olacak. Ayrıca, uçları tercih ettiğiniz özelliklere göre kişiselleştirmek için orada olan uç ustaları, Ahmet Çarpık ve İngiltere'den gelen Thomas Ang. Ayrıca ülkemiz kalem tamiri konusunda da oldukça şanslı, meşhur Murat Usta ve son dönemde yaptığı başarılı restorasyonlarla adından söz ettiren Hakan Ünal da orada olacak. Bir kalem sergisi; kalemlerden çok daha fazlasıyla ilgili! Çok fazla mürekkep ve kağıt göreceksiniz. Çok!

Kalem Mürekkep ve Aksesuar Markaları

Cross, De Atramentis, Diamine, Diplomat, Esterbrook, El Casco, Faber Castell, Fabio Ricci, Galen Leather, Graf Von Faber-castell, J. Herbin, Karatis, Kaweco, Kitaplarım İçin, Krishna, Lamy Design, Meteksan, Moleskine, Montblanc, Montegrappa, Nahvalur, NFP Design, Noodler's, Nuuna, Omas, Parafernalia, Parker, Pineider, Pulko, Retro51, Rotring, Scrikss, Sepia, Sheaffer, Steta, Twsbi, Waterman, Victoria's Journals, Visconti, Ystudio, Waldmann, Yazı Dükkanı

El Yapımı Kalemler

Akif Gözcü, Art' Smile Stamps, Calligart, Benu, Botto Art, Daphne Pen, Enoc, Han Pen , İhsan Özuysal, Kalemkeş, Kilk, Pratikpen, Stüdyo Ağaçkakan, Zek Pen, Zeki Karaca

Vintage Katılımcılar

Letizia Iacopini, Michael Donald Daigle, Miroslav Tischler, Dr. Osman Sümer, Tom Westerich, Ulrich Krüner

Workshops

Doc. Dr. Deniz Bağdaş, Klarissa Maria, Tercia Goh, Vanessa Ryan Langton

Nibmasters

Ahmet Çarpık, Thomas Ang

Kalem Tami̇rci̇leri̇

Hakan Ünal, Murat Sünmez

İlk Kalem Gösterisine Katılmanın Temelleri

penfest mürekkep

İlk kez Penfest'e katıldığınızda biraz şaşkın olabilirsiniz. Kapılardan geçip , güçlü spotların altındaki parlak kalemlerle kaplı sıra sıra masalarla ve standlarla dolu bir odaya girme hissi, yüzlerce kişinin konuştuğu ve kullandığı kalemlerden bahsetmeye bile gerek yok, dolmakalem kullanıcısını heyecandan sersemletmeye yeter. O zaman nereden başlayacağınız gibi göz korkutucu bir soruyla karşılaşacaksınız? Burada düzen nasıl işliyor? Bilmem gereken görgü kuralları var mı? İlk dolmakalem şovunuzda hayatta kalmanıza yardımcı olacak bazı temel bilgilerin kısa bir listesi:

  • Çırağan otelde yemek ve içecek ücretli olarak mevcut ama kısıtlı ve pahalı gelebilir, gün boyu sizi ayakta tutması için kesinlikle biraz atıştırmalık ve su getirin.
  • Çoğu satıcı artık kredi kartıyla ödeme kabul edebilse de, özellikle vintage satıcıları ve el yapımı ürün yapanlar için biraz nakit getirmek de iyi bir fikirdir. En yakın ATM Beşiktaş civarında, yürümeniz zor olacaktır.
  • Bir marka ya da modele odaklanmayın, fırsat, indirim gibi büyük beklentileriniz olmasın, yeni şeyleri deneyin bugüne kadar radarınıza girmeyen uygun fiyatlı bir kalemi elde görüp çok beğenebilirsiniz. Pen Show demek deneyim demektir, keyfini çıkarın.
  • Yazı ve mürekkep örnekleri için kendi kullandığınız defteri getirmek iyi bir fikirdir.
  • Penfest'e erken gidin! Sadece salon daha az kalabalık olmayacak, aynı zamanda aradığınız şeyi başkası almadan önce satın alma olasılığınız da artacak. Organizasyonda mümkünse bütün gün geçirmeyi planlamalısınız, böylece aceleniz olmaz ve her masayı birkaç kez ziyaret etme şansınız olur.
  • Penfest'e gelmeden önce, görmek istediğiniz ürünlere ve markalara dair bir liste yapın. Organizasyon sırasında muhtemelen duyusal bir aşırı yüklenme yaşayacaksınız, pişman olabileceğiniz harcamalar da yapabilirsiniz, bu yüzden şovdan önce düşünmek için zaman ayırdığınız bir listeye sahip olmak çok yardımcı olacaktır.
  • Herhangi bir masada çok fazla zaman harcamadan önce gösteriyi rahat bir şekilde gözden geçirin . Bu size nelerin mevcut olduğuna dair bir fikir verir ve nerede daha fazla vakit geçirmek istediğinizi planlamanıza yardımcı olabilir.
  • Çok fazla yürüyeceğiniz için rahat ayakkabılar giydiğinizden emin olun.
  • Penfest'e gelmeden önce gerçekçi bir bütçe belirleyin. Bu muhtemelen yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Bütçenizin çok dışında kalan kalemler sizi cezbedecek. Listenizde olduğundan daha fazla şey satın almak isteyeceksiniz. Anlık alımlar yapacaksınız. Gösteriye gitmeden önce bir bütçe belirleyerek, ne kadar harcayabileceğinizi öğrenebilir ve umarız buna bağlı kalabilirsiniz. Unutmayın hepsine sahip olabilirsiniz, ama hepsine aynı anda sahip olmak zorunda değilsiniz.
  • Uzun süredir tamir için bekleyen kalemleri getirmeyi unutmayın ve imkanınız var ise mutlaka bir uç ustasına (hiç denmediğiniz bir uç ta olabilir, Architect mesela) bir uç yaptırın. Bu da paha biçilemez bir deneyimdir.
  • Çoğu satıcı, bir kalemi alıp incelemeniz konusunda genelde olumludur, ancak , önce sormanın zararı olmaz. Nezaket önce gelir mutlaka sorun, izin alın.
  •  

    Kendi Kalemlerinizi Getirin

    hakan ünal kalem tamir
  • Penfest'e koleksiyonunuzun bir kısmını da getirmek isteyebilirsiniz.
    Genellikle mesai sonrası etkinlikler, toplantılar olur ve diğer kalem meraklılarının neler aldığını görmek oldukça eğlencelidir. Katılımcıların çoğu, kalemlerini denemenize izin vermekten mutluluk duyar. Kalemlerinizi başkalarının görmesine veya sahip olduğu bir kalemi denemesine izin vermek için bir fırsat olabilir. Dedik ya PenFest aynı zamanda büyük bir kalem buluşması.
  • Eğlenin ve utangaç olmamaya çalışın.

    penfest

    Karşılıklı kalem sevgisi besleyen ve kalemlerle birbirini tanıyan insanların uzun süreli dostlukları olduğunu biliyoruz. Kendinizi satıcılara ve diğer kullanıcılara tanıtın, diğer kullanıcıların tecrübelerinden faydalanın. Bu organizasyonlarda birçok harika arkadaşlık başlar.

    Vintage Kalemler

    dc pen show
  • Geçen yıl ilk kez uluslararası Vintage kalem satıcıları organizasyona katıldı. Ve oldukça ilgi gördü. Bu yıl da sayıları artarak orada olacaklar.
  • Öncelikle Vintage kalem konusuna açıklık getirelim, organizasyonda yer alan Vintage bölümü, bit pazarı değildir. Bu satıcılar, bu alanda uzun yıllarını vermiş, kalem camiasında saygın ve bu kalemleri restore ederek hayatlarını kazanmaktadır. Aynı kalemi internetten daha az parayla alabilecek olsanız da, bilinen bir satıcıdan Penfestte satın alırken sahip olacağınız güven veya güvencelerin hiçbirine sahip olmayacaksınız. Satıcıyla konuşabileceğinizi, kaleme dokunup inceleyeceğinizi ve hatta alışveriş yaparken belki de tarihini biraz öğreneceğinizi söylememize gerek yok.
  • Xxxx modelini özellikle arıyorum diye giderseniz işiniz zor, o kalemi muhtemelen bulursunuz ama değerinin 2 katına olabilir. Daha önce görmediğiniz kalemlere açık olun, bir kaleme markaya odaklanarak gitmeyin.
  •  

    Kalem, bizler için hayatımızın bir parçası, terapisi

    mürekkep test

    Bunun bir kalem gösterisinin sonlarına doğru ya da onlar hakkındaki konuşmalarda defalarca söylendiğini duydum. Kalem insanları çok özel insanlardır. Yazma araçlarına karşı karşılıklı bir sevgimiz var, ama bu bundan çok daha fazlası. Dünyanın her yerinden, hayatın her kesiminden, her yaş grubundan, cinsiyetten, ırktan, dinden, politik inançtan vb. güzel bir topluluktur ayrıca uyumlu, nazik ve eğlencelidir. Topluluk olarak ortak sayılabilecek yönümüz varsa, o da birden fazla kalem satın alma eğilimimizdir. Kalem organizasyonları ve özellikle dolmakalemle ilgilenmenin verdiği haz ve yarattığı terapi etkisi paha biçilemezdir.


    Yorum yapın

    Yorumlar gösterilmeden önce onaylanacaktır.


    Ayrıca Blog içinde

    Hobonichi Ajanda
    Hobonichi Ajanda

    Ekim 04, 2023 8 dakika okuma süresi

    Japon minimalizminin son eseri, Hobonichi ajanda sistemi hakkında bilmek istedikleriniz.
    Devamını oku
    Tomoe River Kağıt
    Tomoe River Kağıt

    Mart 12, 2023 5 dakika okuma süresi

    Revnak şampiyonu, dolmakalem tutkunlarının gözdesi Tomoe River kağıdı , özelliklerini ve tarihçesini ele alıyoruz.
    Devamını oku
    defter boyutları
    Defter Boyutları

    Mart 01, 2023 4 dakika okuma süresi

    A4, A5, B5, B6 - kafa karıştırıcı olabilir! Defter boyutlarımıza yönelik bu kapsamlı kılavuz, ihtiyaçlarınıza uygun mükemmel defter boyutunu bulmanıza yardımcı olacaktır.
    Devamını oku

    E-POSTA LİSTEMİZE ÜYE OLUN